Fietsroutes vanaf en naar Camperplaats Vechtdal

Ontdek de rust en ruimte van het buitenleven!
Genieten van het prachtige Vechtdal en het schitterende mysterieuze Reestdal. Een fietstocht wordt nog leuker als je zo nu en dan een pauze neemt om een interessante bezienswaardigheid te bekijken een leuke workshop te doen, een Reestlander wijn te proeven, oude kastelen bekijken, musea en andere plekjes die de moeite waard zijn of genieten op een terrasje.

Vele leuke en interessante fietsroutes bij het Vecht- en Reestdal.

Laat je verrassen in dit mooie fietsgebied en ontdek de leukste plekjes om onderweg af te stappen. Wij hebben fietsroutes vanaf en naar Camperplaats Vechtdal voor je samengesteld.

Beleef het Vechtdal door er doorheen te fietsen!

Vanaf de Camperplaats gaat u naar Oudleusen, u fietst pal langs de oevers van de Vegt naar het landgoeddorpje Vilsteren om vervolgens in het gezellig stadje Ommen (met de vele terrasjes) af te stappen.
Uitgebreide fietsroute vanaf de Camperplaats Vechtdal (en weer terug) met informatie over de geschiedenis van verschillende plaatsen en bezienswaardigheden.

Totale lengte van de fietsroute is 47 km.

Al fietsend de mysteries van het Reestdal ontrafelen

Je maakt kennis met het Mysterieuze Reestdal en fietst door Boswachterij Staphorst.
- Uitgebreide fietsroute vanaf Camperplaats Vechtdal (en weer terug) met informatie over het Reestdal
- Bezoek aan Wijngoed de Reestlandhoeve, ontmoet Wilma en John.
- Toegang tot het Wijnwandelpad

Totale lengte van de fietsroute is 40 km.

Wat weet je van Staphorst?

Staphorst is een landelijk bekend dorp, maak kennis met het Staphorster Stipwerk
Uitgebreide fietsroute vanaf Camperplaats Vechtdal (en weer terug) met informatie over de Natte Hooilanden en het Staatsbos
Leuk om af te stappen voor een mini workshop Staphorster Stipwerk (je gaat met een cadeautje naar huis)

Totale lengte van de fietsroute is 31 km.

Ontdek de geschiedenis van Nieuwleusen, maar ook het heden

Ontdek wat Nieuwleusen je vroeger en nu te bieden heeft. Een kopje koffie drinken in het cafe waar vroeger, bij een doopdienst, de draagsters wachten tot zij werden opgehaald?
Uitgebreide fietsroute vanaf de Camperplaats Vechtdal (en weer terug) met informatie over de geschiedenis van Nieuwleusen vroeger en nu.
Een bezoek aan Museum Palthe Hof mag je niet overslaan.

Totale lengte is 22 km.

Ontdek de rust van het platteland en tegelijkertijd het beste wat Overijssel te bieden heeft.

Met deze route gaat via de Lichtmis, een ware belevenis om een kopje koffie te drinken in een voormalige watertoren. Fiets door het mooie Overijsselse Landschap door buurtschap Genne, daarna met het pondje over de Vecht. Je komt in hartje Zwolle, stap af bij de mooiste boekwinkel van Nederland, Waanders in de Broeren.
Uitgebreide fietsroute vanaf de Camperplaats Vechtdal (en weer terug) met o.a informatie over de beschermde plant de kievitsbloem en Thomas van Kempen.

Totale lengte is 62 km.

ERVARINGEN VAN GASTEN


Carolien Hooghuizen

Luxe camperplaats met prima faciliteiten. Wij hebben erg genoten van ons verblijf. Een aanrader voor mensen die houden van fietsen. De prachtige omge...

Edward Endeman

Leuke, mooie en schone camperplaats aan de rand van Nieuwleusen. Wij komen heel vaak op deze plaats en het is altijd net als thuiskomen.

Lies Hoving

Heerlijke dagen gehad op deze CP met een warm en betrokken welkom. Prima, schoon en luxe sanitair, mooi aanbod aan wellness en goed werkende WiFi.

Muriel en Yvonne

Erg genoten van ons verblijf in het Vechtdal Home (pipowagen) we waren hier begin maart. Gastvrij, vriendelijk, proper en gezellig. We geven een 9

Mary6

Wat een heerliike plek! Gisteravond voor het eerst van mijn leven in een heerlijke warme hottub gezeten, je moet er wel voor doen,o.a. stoken en roer...

Henk Lodewijks

Mooie nieuwe camperplaats. Leuk om eens uit te proberen!