De omgeving van Camperplaats Vechtdal

Het Vechtdal

Vechtdal Overijssel wordt bemind door zijn mooie dorpen en historische stadjes zoals Ommen, Hardenberg, Dalfsen, Staphorst.Het Reestdal is bekend door zijn vele verborgen schatten. De Vecht is de trots van het Vechtdal en baant zich al kronkelend een weg door het schitterende landschap en passeert pittoreske dorpjes, landgoederen, bossen en heide. Een landschap waar je volop ruimte en rust vindt. Laat je verrassen door het bijzondere culturele karakter van Overijssel.

Bekijk de oude Hanze stad Zwolle, museum de Fundatie, geniet van het varen door de oude grachten. Bezoek de mooiste boekwinkel van Nederland Waanders in de Broeren. Bezoek een van de landgoederen voor een fijne wandeling. Ga een workshop Staphorster Stip Werk doen. Proef de wijn op de Restlandhoeve. Maak een fietstocht naar Giethoorn. Ga culinair genieten op hoogte (55 meter) laat u verrassen door de kok met dagverse producten. Ontdek wat Overijssel te bieden heeft.

Interessante website
- Ga naar de website

Prachtig riviertje de Reest kronkelt door het Reestdal.

Het kronkelige riviertje de Reest is de levensader van een eeuwenoud, idyllisch landschap, het Reestdal. Tientallen kilometers lang vormt de Reest de grens tussen Overijssel en Drenthe. Bloeiende hooilanden, wuivend graan, bos, heide en oude authentieke boerderijen geven je het gevoel in andere tijden te vertoeven. Door de kleinschaligheid en variatie word je steeds opnieuw verrast en verblijd. Een mooi doorkijkje, het boerenleven, een veld met dotterbloemen of het rustgevende geluid van het kabbelende water van de Reest.

Interessante website
- Ga naar de website

Wil je graag je Camper verhuren?

‘Ben je fervent camperaar maar vind je dat je camper eigenlijk veel te veel stil staat? Wil je andere blij maken met je camper en ook nog de kosten van je camper terug verdienen? Neem dan eens een kijkje op www.goboony.nl. Dit deelplatform voor campers is hard aan het werk om de leukste camper community van Europa te worden. Via het deelplatform kun je veilig en betrouwbaar je camper verhuren, wat veel voordelen biedt. Als je vragen hebt staan de werknemers je persoonlijk te woord en je kunt zelfs deelnemen aan een workshop die je helpt bij het verhuren.’

Het Museum Palthehof in het Overijsselse dorp Nieuwleusen

Een museum in het Overijsselse dorp Nieuwleusen. Het museum dankt zijn naam aan de familie Palthe. Het is gelegen in het Palthebos.
Ga naar de website

Kunst Museum de Fundatie in Zwolle

Een museum voor beeldende kunst in de Overijsselse hoofdstad Zwolle. Museum de Fundatie is onderdeel van de stichting Hannema-de Stuers Fundatie, waar ook Kasteel het Nijenhuis in Heino onder valt.
Ga naar de website

Waanders in de Broerenkerk of Boekenkerk

Hét boekenparadijs van Zwolle in de prachtige 15-eeuwse Broerenkerk, in 2013 getransformeerd tot 'boekenkerk'. U treft onder de prachtige gewelven van de Broerenkerk een boekenaanbod van ruim 1.000 m² aan fictie, non-fictie, tijdschriften en een eigentijdse combinatie van kantoor- en cadeau-artikelen. Laat u verrassen door kasten vol Nederlands- en Engelstalige literatuur, van top-tien- auteurs tot onbekende pareltjes en klassiekers uit de wereldliteratuur. En natuurlijk door alle bekende en minder bekende titels op het gebied van wetenschap, psychologie, filosofie, gezondheid en nog veel meer!
Ga naar de website

Een pretpark met een Dinosaurus-thema "Dinoland" in Zwolle

Een themapark in de Overijsselse stad Zwolle. Het speel- en doepark omvat een binnen- en buitenomgeving met tal van speeltuigen en nagebouwde dino's. Het indoorgedeelte bevat onder meer een paleolab waar men edelstenen kan zoeken. Alles staat in het teken van dinosauriërs
Ga naar de website

De Peperbus, of eigenlijk Onze-Lieve-Vrouwetoren, in Zwolle

Een laatgotische toren in Zwolle behorende bij de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopneming. "Peperbus" is eigenlijk de bijnaam van de Onze-Lieve-Vrouwetoren, die de toren dankt aan zijn vorm, die lijkt op een peperbus. Met zijn hoogte van 75 meter is de markante toren al van veraf te zien
Ga naar de website

Museum Staphorst, het cultuur en historisch hart van Staphorst.

Hét cultuurhistorisch hart van Staphorst
Ga naar de website

Inspirerende en experimentele tuinen van Mien Ruys

30 inspirerende tuinen met experimenten op het gebied van ontwerp, beplanting en materialen. De tuinen zijn het levenswerk van Mien Ruys, één van de belangrijkste tuinarchitecten van de 20 e eeeuw.
Ga naar de website

Ontdek de interessante geschiedenis van Landgoed Dickninge

Het 175 hectare grote landgoed Dickninge in Engelse landschapsstijl heeft een bewogen geschiedenis. Op het landgoed treft men diverse zeldzame planten aan.
Ga naar de website

Attractie- & Vakantiepark Slagharen

Met de meer dan 30 attracties beleef je gegarandeerd een avontuurlijke dag!
Ga naar de website

Het mooiste openluchtbad van Nederland het Heuveltjesbosbad.

het zwembad. Het Heuveltjesbosbad is in 2013 en 2015 uitgeroepen tot het “Mooiste openluchtbad van Nederland”. ....
Ga naar de website

ERVARINGEN VAN GASTEN


Mary6

Wat een heerliike plek! Gisteravond voor het eerst van mijn leven in een heerlijke warme hottub gezeten, je moet er wel voor doen,o.a. stoken en roer...

Henk Lodewijks

Mooie nieuwe camperplaats. Leuk om eens uit te proberen!

Carolien Hooghuizen

Luxe camperplaats met prima faciliteiten. Wij hebben erg genoten van ons verblijf. Een aanrader voor mensen die houden van fietsen. De prachtige omge...

Edward Endeman

Leuke, mooie en schone camperplaats aan de rand van Nieuwleusen. Wij komen heel vaak op deze plaats en het is altijd net als thuiskomen.

Lies Hoving

Heerlijke dagen gehad op deze CP met een warm en betrokken welkom. Prima, schoon en luxe sanitair, mooi aanbod aan wellness en goed werkende WiFi.

Muriel en Yvonne

Erg genoten van ons verblijf in het Vechtdal Home (pipowagen) we waren hier begin maart. Gastvrij, vriendelijk, proper en gezellig. We geven een 9